torsdag 24 maj 2012

Nu vet jag vad en Mjölkningskarusell är!


Mjölkningskarusell

50 kossor turas om att kliva in i små bås som snurrar och en man sätter på mjölkmaskinen på spenarna, som kossan själv sparkar av sig när hon är färdigmjölkad.
Sen backar kon själv ut ur båset när den når slutet på karusellen. Vi fastnade utanför visningsfönstret i kanske en kvart för det var väldigt fascinerande att titta på, kossorna visste precis vad de skulle göra, när de skulle gå in i båset, sparka av sig mjölkningsmaskinen och när de skulle backa ut ur båset.

Detta och många andra kossor och kalvar såg vi på Wapnö när vi var där under Trädgårds och Bostadsmässan 18/5.

Det var en skön dag att gå omkring bland alla utställare och försäljare.

Vi köpte på oss basturökt korv, ett stenhjärta och godisremmar.

Efter att ha njutit av sommarens första solstrålar, doften av nyklippt gräs och synen av blommor i olika färger åkte vi till Särdals kvarn för en fika i den mysiga trädgården och för att besöka den härliga gårdsbutiken.
I gårdsbutiken säljer man egenproducerad saft, sylt och marmelad. Hafi, Hallands Fruktindustri Hafi ligger i Brännarp bara några kilometer ifrån Särdals kvarn och där har man en ekologisk frukt-och bärodling.

Vill du ha en exklusiv och unik present med dig till någons födelsedag eller annan högtid så kan man köpa en korg och fylla den med det man själv vill. I kassan hjälper de till att skapa en fin presentkorg.

Särdals kvarn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar